میرزا مهدی غروی اصفهانی، بنیانگذار مکتب معارف خراسان ـ که به مکتب تفکیک نیز شناخته میشود ـ از فقیهان بزرگ و صاحبنام شیعه در قرن چهاردهم هجری قمری است. او بهسبب نگاهی انکاری که نسبت به فلسفه و عرفان داشت، به شخصیتی دارای موافقان و مخالفان فراوان مبدل شد. کتاب «احیاگر حوزهی خراسان» با گسترهای وسیع در پژوهش بر آن است تا شمایی مناسب از زندگانی و آثار این شخصیت اثرگذار و تاریخساز عالم تشیع بهدست دهد.این کتاب با یک مقدمه، دو بخش، دو پیوست و تعداد زیادی عکس و سند فراهم شده است. مقدمهی کتاب «معارف میرزوی» نام داشته و به قلم استاد محمّدرضا حکیمی است. ایشان در این مقدمه با تفصیل تمام به ضرورت عقلورزی در کلمات رسول خدا ـ صلی الله علیه و آله ـ و جانشینان او ـ علیهم السلام ـ بهعنوان حاملان علم الهی پرداخته و مسیرهای دیگر الاهیاتی را ناصواب دانسته است. این کتاب در 3 مدل : ساده - قابدار - قابدار(تمام چرم) قابل عرضه میباشد.
مسئله ای که همیشه در مسیر کسب علم ذهنمان را درگیر کرده، اینست که علم را از کجا و از چه کسی کسب کنیم؟ همواره دنبال فردی هستیم که دستمان را گرفته و در کوچه پس کوچه های روزگار غیبت مارا از سرگردانی رهانیده و به سرمنزل مقصود که رضای خدا و امام زمانش (عج) است برساند.
سخن از کسی که در این دنیای پرهیاهو که هر لحظه عده ای سازی را کوک کرده و عده ای را از مسیر آل الله علیه السلام دور می کنند، به دنبال مرید پروری نباشد و هدفش تنها پیروی و جلب رضایت معصومین علیهم السلام بوده است.
نظر صاحب تربت کیمیا اثر، مقتدای اهل نظر حاج شیخ حسن علی اصفهانی(نخودکی) درباره میرزا خواندنی است:
هرچه من با ریاضت به دست آوردم، میرزا با تقوا به دست آورده؛ بلکه بالاتر از من دارد!
و همچنین آیت الله شیخ عبدالنّبی کُجوری در وصف میرزا مهدی اصفهانی گفته اند:
آه! میرزا مهدی، خدایش رحمتش کند! چه کسی بود؟! از تمام حرکات وسکناتش، ولایت علی و آل او می بارید! اگر با او می نشستی، برایت قطعی می شد که خدمت امام زمان، می رسید!
آنچه در این کتاب می خوانیم:
شرح حال بزرگی، گریزان از پست و مقام و شهرت مانند میرزا مهدی اصفهانی است و به ما
دیدگاه خود را بنویسید